Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι τεχνητές ρίζες δοντιών κατασκευασμένες από μέταλλα ή άλλα υλικά, που τοποθετούνται στα οστά των γνάθων προκειμένου να στηρίξουν ένα ή περισσότερα δόντια, κάποια γέφυρα ή μια τεχνητή οδοντοστοιχία (μερική ή ολική).
Για κάθε οδοντίατρο αποτελεί προτεραιότητα η προσπάθεια διατήρησης των φυσικών δοντιών στην στοματική κοιλότητα των οδοντιατρικών ασθενών. Όμως, ορισμένες φορές, και αφού έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια να διασωθεί το φυσικό δόντι, η εξαγωγή αποτελεί μονόδρομο.
 
Σε αυτή την περίπτωση, η έλλειψη δοντιού ή δοντιών στον κροταφικό φραγμό αντιμετωπίζεται με εμφυτεύματα, μία σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση.

Πλεονεκτήματα Εμφυτευμάτων

Προστατεύουμε τα παρακείμενα δόντια, καθώς δεν απαιτείται να τα τροχίσουμε για την αποκατάσταση του ενός ελλείποντος

Συνεισφέρουμε στη σταθερότητα οδοντοστοιχιών ή στην αποφυγή τοποθέτησης οδοντοστοιχιών

Εμποδίζουμε την περαιτέρω απώλεια οστού στη νωδή (χωρίς δόντια) περιοχή

Έχουμε άριστη μασητική ικανότητα και αποφεύγουμε την αστάθεια των κινητών προσθετικών εργασιών

Έχουμε άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς είναι πιστή αντιγραφή του φυσικού δοντιού

Έχουμε άνετη ομιλία και αποκατάσταση του σχήματος του προσώπου

Έχουμε άνετη ομιλία και αποκατάσταση του σχήματος του προσώπου

Τα εμφυτεύματα είναι μια ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ!

εμφυτεύματα

Η εφαρμογή των εμφυτευμάτων γίνεται στο Οδοντιατρείο με τοπική αναισθησία – και σε ειδικές περιπτώσεις σε νοσοκομείο με γενική αναισθησία.

Η οστεοενσωμάτωση των μεταλλικών ριζών απαιτεί μία περίοδο 3 έως 6 μηνών. Μετά από αυτή την περίοδο, ακολουθεί η προσθετική αποκατάσταση, η αντικατάσταση δηλαδή της μύλης του δοντιού.

Τα εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν σε ενήλικες ανεξαρτήτως ηλικίας, κι εφόσον δεν υπάρχουν σοβαρές αντενδείξεις. Η διαδικασία δεν είναι επώδυνη (όποια ενόχληση προκύψει αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα) – το ίδιο ισχύει και με τη μετεγχειρητική πορεία.

Μιλήστε Μαζί μας

Ραντεβού κι Επείγοντα Περιστατικά

Η ομάδα των Ειδικών μας πάντα στη διάθεση σας.